Eksplorimi i Gjeneratës së ardhshme të Bitcoin

Një vështrim më i afërt në SatoshiChain, Stacks, Lightning Network, Liquid Network dhe WBTC

Kriptovalutat janë asete dixhitale që operojnë në rrjete të decentralizuara, duke mundësuar transaksione të sigurta dhe transparente pa ndërmjetës. Ndërsa përdorimi i kriptomonedhave rritet, sfidat e shkallëzueshmërisë janë shfaqur, duke iu referuar aftësisë së një rrjeti për të trajtuar një numër në rritje transaksionesh në mënyrë efikase. Financa e Decentralizuar (DeFi) i referohet një sistemi të ri financiar të ndërtuar mbi teknologjinë blockchain, duke ofruar akses në shërbimet financiare pa kërkesën e ndërmjetësve tradicionalë. Mekanizmat e konsensusit, të tilla si vërtetimi i aksioneve dhe vërtetimi i punës, përdoren në hapësirën e kriptomonedhës për të vërtetuar transaksionet dhe për të siguruar rrjetin.

Bota e kriptomonedhave ka parë një rritje të shpejtë të popullaritetit dhe diversitetit vitet e fundit. Ndër të gjitha asetet dixhitale, Bitcoin mbetet më i njohuri dhe më i përdoruri. Megjithatë, projekte të reja janë shfaqur me qëllim të përmirësimit dhe përmirësimit të dizajnit të Bitcoin, duke adresuar çështjet e shkallëzimit, duke ofruar akses në aplikacionet e Financave të Decentralizuara (DeFi) dhe duke zgjidhur disa nga kufizimet e Bitcoin duke ruajtur ende përputhshmërinë me rrjetin Bitcoin. Në këtë artikull, ne do të shqyrtojmë pesë nga këto projekte: SatoshiChain, Stacks, Lightning Network, Liquid Network dhe WBTC dhe do të shqyrtojmë ofertat e tyre dhe ndikimin e mundshëm në hapësirën e kriptomonedhës.

Satoshi Chain:

 • Plotëson kriptomonedhën origjinale Bitcoin
 • Aktivizon qasjen në aplikacionet DeFi, duke përfshirë NFT-të, lojërat dhe dApps, brenda komunitetit Bitcoin
 • E përputhshme me protokollet ERC20
 • Ofron transaksione të shpejta dhe efikase me një kohë bllokimi prej 2 sekondash
 • Tarifa të ulëta transaksioni, të pagueshme në Satoshi, të cilat janë të lidhura 1 me 1 me Bitcoin Satoshi
 • Përdor një mekanizëm të sigurt konsensusi të provës së aksioneve për siguri të shtuar

Raftet:

 • Përmirëson shkallëzueshmërinë e Bitcoin
 • Përdor një mekanizëm konsensusi të zinxhirit anësor dhe të provës së transferimit për transaksione të shpejta dhe efikase
 • Përdor mekanizmin e konsensusit të provës së punës për sigurinë, i cili është më pak i sigurt se vërtetimi i aksioneve

Rrufeja:

 • Përmirëson shkallëzueshmërinë e Bitcoin
 • Lehtëson transaksionet e menjëhershme, jashtë zinxhirit nëpërmjet një rrjeti kanal pagese
 • Përdor mekanizmin e konsensusit të provës së punës për sigurinë, i cili është më pak i sigurt se vërtetimi i aksioneve

Rrjeti i lëngshëm:

 • Ofron transaksione të shpejta, të sigurta dhe konfidenciale për përdoruesit e Bitcoin
 • Përdor një zinxhir anësor të federuar për transaksione më të shpejta në krahasim me Bitcoin
 • Vërteton transaksionet nëpërmjet një federate pjesëmarrësish të besuar në vend të dëshmisë së aksioneve

WBTC:

 • Përfaqëson një sasi specifike të Bitcoin, duke lehtësuar përdorimin e tij në aplikacionet DeFi
 • Nuk ofron ndonjë përmirësim të rëndësishëm të shkallëzimit në krahasim me Bitcoin
 • Mban rrezikun që lidhet me mbajtjen e një token të lidhur me një aktiv tjetër

SatoshiChain është një projekt blockchain që adreson kufizimet e kriptomonedhës origjinale Bitcoin. Ofron akses në aplikacionet DeFi, pajtueshmëri me protokollet ERC20 dhe shkallëzim të përmirësuar. Me një kohë bllokimi prej 2 sekondash, transaksionet janë të shpejta dhe efikase dhe mekanizmi i sigurt i konsensusit të vërtetimit të aksioneve ofron siguri të shtuar. Përveç kësaj, SatoshiChain ofron akses në NFT, lojëra dhe aplikacione të decentralizuara brenda komunitetit Bitcoin.

Stacks ka një komunitet zhvilluesish në rritje dhe së fundmi ka lançuar rrjetin e tij kryesor, megjithëse nuk është ende i miratuar gjerësisht. Rrjeti Lightning ka disa vite që është drejtpërdrejt në rrjetin Bitcoin, por miratimi i tij ka qenë i ngadalshëm për shkak të barrierave teknike dhe rasteve të kufizuara të përdorimit. Liquid Network është përqafuar nga disa bursa të mëdha dhe institucione financiare, megjithatë mbështetja e tij në një federatë pjesëmarrësish të besuar ka ngritur shqetësime rreth centralizimit. WBTC ka parë një rritje të popullaritetit në hapësirën DeFi, me shkëmbime të shumta të decentralizuara që e listojnë atë si një palë tregtare, por ende mbart rrezikun që lidhet me mbajtjen e një token të lidhur.

Si përfundim, SatoshiChain dallohet si një zgjidhje gjithëpërfshirëse për komunitetin Bitcoin. Kombinimi i tij i aftësive DeFi, përputhshmëria me protokollet ERC20 dhe mekanizmi i sigurt i konsensusit të provës së aksioneve e bëjnë atë një lojtar të fortë në hapësirën e kriptomonedhës. Me adoptimin dhe partneritetet në rritje, do të jetë interesante të shihet se si zhvillohet dhe konkurron me projekte të tjera në këtë fushë.

Për të mbajtur të përditësuar mbi përparimin e SatoshiChain, shikoni faqen tonë të internetit Satoshichain.net

Christopher Kuntz - Bashkëthemelues i SatoshiChain