Utforsk neste generasjon Bitcoin

En nærmere titt på SatoshiChain, Stacks, Lightning Network, Liquid Network og WBTC

Kryptovalutaer er digitale eiendeler som opererer på desentraliserte nettverk, som muliggjør sikre og transparente transaksjoner uten mellomledd. Etter hvert som bruken av kryptovalutaer vokser, har det oppstått skalerbarhetsutfordringer, med henvisning til et nettverks evne til å håndtere et økende antall transaksjoner effektivt. Decentralized Finance (DeFi) refererer til et nytt finanssystem bygget på blokkjedeteknologi, som gir tilgang til finansielle tjenester uten krav fra tradisjonelle mellommenn. Konsensusmekanismer, som bevis-på-innsats og bevis-på-arbeid, brukes i kryptovaluta-området for å validere transaksjoner og sikre nettverket.

Verden av kryptovalutaer har sett en rask økning i popularitet og mangfold de siste årene. Blant alle digitale eiendeler er Bitcoin fortsatt den mest kjente og mest brukte. Nye prosjekter har imidlertid dukket opp med sikte på å forbedre og forbedre Bitcoins design, adressere skalerbarhetsproblemer, gi tilgang til Decentralized Finance (DeFi)-applikasjoner og løse noen av Bitcoins begrensninger samtidig som kompatibiliteten med Bitcoin-nettverket opprettholdes. I denne artikkelen vil vi utforske fem av disse prosjektene: SatoshiChain, Stacks, Lightning Network, Liquid Network og WBTC, og undersøke deres tilbud og potensielle innvirkning på kryptovalutaområdet.

SatoshiChain:

 • Utfyller den originale Bitcoin-kryptovalutaen
 • Gir tilgang til DeFi-applikasjoner, inkludert NFT-er, spill og dApps, innenfor Bitcoin-fellesskapet
 • Kompatibel med ERC20-protokoller
 • Tilbyr raske og effektive transaksjoner med 2 sekunders blokkeringstid
 • Lave transaksjonsgebyrer, betales i Satoshi's, som er knyttet 1 til 1 med Bitcoin Satoshi's
 • Bruker en sikker proof-of-stake konsensusmekanisme for ekstra sikkerhet

Stabler:

 • Forbedrer skalerbarheten til Bitcoin
 • Bruker en sidekjede og konsensusmekanisme for bevis på overføring for raske og effektive transaksjoner
 • Bruker bevis-på-arbeid konsensusmekanisme for sikkerhet, som er mindre sikker enn bevis på innsats

Lyn:

 • Forbedrer skalerbarheten til Bitcoin
 • Forenkler umiddelbare transaksjoner utenfor kjeden via et betalingskanalnettverk
 • Bruker bevis-på-arbeid konsensusmekanisme for sikkerhet, som er mindre sikker enn bevis-på-innsats

Flytende nettverk:

 • Gir raske, sikre og konfidensielle transaksjoner for Bitcoin-brukere
 • Bruker en forent sidekjede for raskere transaksjoner sammenlignet med Bitcoin
 • Validerer transaksjoner via en sammenslutning av pålitelige deltakere i stedet for bevis-på-innsats

WBTC:

 • Representerer en bestemt mengde Bitcoin, noe som letter bruken i DeFi-applikasjoner
 • Tilbyr ingen vesentlige skalerbarhetsforbedringer sammenlignet med Bitcoin
 • Bærer risikoen forbundet med å holde en token knyttet til en annen eiendel

SatoshiChain er et blokkjedeprosjekt som adresserer begrensningene til den originale Bitcoin-kryptovalutaen. Den gir tilgang til DeFi-applikasjoner, kompatibilitet med ERC20-protokoller og forbedret skalerbarhet. Med en 2-sekunders blokkeringstid er transaksjoner raske og effektive, og den sikre proof-of-stake konsensusmekanismen gir ekstra sikkerhet. I tillegg gir SatoshiChain tilgang til NFT-er, spill og desentraliserte applikasjoner innenfor Bitcoin-fellesskapet.

Stacks har et voksende utviklerfellesskap og lanserte nylig hovednettet, selv om det ennå ikke er bredt tatt i bruk. Lightning Network har vært live på Bitcoin-nettverket i noen år, men det har gått tregt på grunn av tekniske barrierer og begrensede brukstilfeller. Liquid Network har blitt omfavnet av flere store børser og finansinstitusjoner, men avhengigheten av en føderasjon av pålitelige deltakere har skapt bekymring for sentralisering. WBTC har sett økt popularitet i DeFi-området, med flere desentraliserte børser som noterer det som et handelspar, men det bærer fortsatt risikoen forbundet med å holde en pegged token.

Avslutningsvis skiller SatoshiChain seg ut som en omfattende løsning for Bitcoin-fellesskapet. Kombinasjonen av DeFi-funksjoner, kompatibilitet med ERC20-protokoller og sikre proof-of-stake-konsensusmekanisme gjør den til en sterk aktør i kryptovaluta-området. Med økende adopsjon og partnerskap vil det være interessant å se hvordan det utvikler seg og konkurrerer mot andre prosjekter på feltet.

For å holde deg oppdatert på fremdriften til SatoshiChain, sjekk ut nettsiden vår Satoshichain.net

Christopher Kuntz - Medgründer av SatoshiChain