Onderzoek naar de volgende generatie Bitcoin

Een nadere blik op SatoshiChain, Stacks, Lightning Network, Liquid Network en WBTC

Cryptocurrencies zijn digitale activa die werken op gedecentraliseerde netwerken, waardoor veilige en transparante transacties mogelijk zijn zonder tussenpersonen. Naarmate het gebruik van cryptocurrencies groeit, zijn er schaalbaarheidsproblemen ontstaan, verwijzend naar het vermogen van een netwerk om een ​​toenemend aantal transacties efficiënt af te handelen. Decentralized Finance (DeFi) verwijst naar een nieuw financieel systeem dat is gebouwd op blockchain-technologie en toegang biedt tot financiële diensten zonder de noodzaak van traditionele tussenpersonen. Consensusmechanismen, zoals proof-of-stake en proof-of-work, worden gebruikt in de cryptocurrency-ruimte om transacties te valideren en het netwerk te beveiligen.

De wereld van cryptocurrencies heeft de afgelopen jaren een snelle stijging in populariteit en diversiteit gezien. Van alle digitale activa blijft Bitcoin de meest bekende en meest gebruikte. Er zijn echter nieuwe projecten ontstaan ​​met als doel het ontwerp van Bitcoin te verbeteren en te verbeteren, schaalbaarheidsproblemen aan te pakken, toegang te bieden tot toepassingen van Decentralized Finance (DeFi) en enkele beperkingen van Bitcoin op te lossen terwijl de compatibiliteit met het Bitcoin-netwerk behouden blijft. In dit artikel zullen we vijf van deze projecten onderzoeken: SatoshiChain, Stacks, Lightning Network, Liquid Network en WBTC, en hun aanbod en potentiële impact op de cryptocurrency-ruimte onderzoeken.

SatoshiChain:

 • Een aanvulling op de originele Bitcoin-cryptocurrency
 • Biedt toegang tot DeFi-applicaties, waaronder NFT's, games en dApps, binnen de Bitcoin-gemeenschap
 • Compatibel met ERC20-protocollen
 • Biedt snelle en efficiënte transacties met een bloktijd van 2 seconden
 • Lage transactiekosten, te betalen in Satoshi's, die 1 op 1 gekoppeld zijn aan Bitcoin Satoshi's
 • Gebruikt een veilig proof-of-stake consensusmechanisme voor extra beveiliging

Stapels:

 • Verbetert de schaalbaarheid van Bitcoin
 • Gebruikt een sidechain en proof-of-transfer consensusmechanisme voor snelle en efficiënte transacties
 • Maakt gebruik van een proof-of-work-consensusmechanisme voor beveiliging, dat minder veilig is dan proof-of-stake

Bliksem:

 • Verbetert de schaalbaarheid van Bitcoin
 • Vergemakkelijkt directe, off-chain transacties via een betalingskanaalnetwerk
 • Gebruikt proof-of-work consensusmechanisme voor beveiliging, wat minder veilig is dan proof-of-stake

Vloeibaar netwerk:

 • Biedt snelle, veilige en vertrouwelijke transacties voor Bitcoin-gebruikers
 • Gebruikt een gefedereerde zijketen voor snellere transacties in vergelijking met Bitcoin
 • Valideert transacties via een federatie van vertrouwde deelnemers in plaats van proof-of-stake

WBTC:

 • Vertegenwoordigt een specifieke hoeveelheid Bitcoin, waardoor het gebruik ervan in DeFi-toepassingen wordt vergemakkelijkt
 • Biedt geen significante schaalbaarheidsverbeteringen in vergelijking met Bitcoin
 • Draagt ​​het risico dat gepaard gaat met het aanhouden van een token gekoppeld aan een ander activum

SatoshiChain is een blockchain-project dat de beperkingen van de originele Bitcoin-cryptocurrency aanpakt. Het biedt toegang tot DeFi-applicaties, compatibiliteit met ERC20-protocollen en verbeterde schaalbaarheid. Met een bloktijd van 2 seconden zijn transacties snel en efficiënt, en het veilige proof-of-stake consensusmechanisme biedt extra veiligheid. Bovendien biedt SatoshiChain toegang tot NFT's, games en gedecentraliseerde applicaties binnen de Bitcoin-gemeenschap.

Stacks heeft een groeiende gemeenschap van ontwikkelaars en heeft onlangs zijn mainnet gelanceerd, hoewel het nog niet algemeen wordt toegepast. Het Lightning Network is al een paar jaar live op het Bitcoin-netwerk, maar de acceptatie ervan verloopt traag vanwege technische barrières en beperkte use-cases. Liquid Network is omarmd door verschillende grote beurzen en financiële instellingen, maar de afhankelijkheid van een federatie van vertrouwde deelnemers heeft geleid tot zorgen over centralisatie. WBTC heeft een toenemende populariteit gezien in de DeFi-ruimte, met meerdere gedecentraliseerde beurzen die het als een handelspaar vermelden, maar het brengt nog steeds het risico met zich mee dat gepaard gaat met het houden van een gekoppeld token.

Tot slot onderscheidt SatoshiChain zich als een alomvattende oplossing voor de Bitcoin-gemeenschap. De combinatie van DeFi-mogelijkheden, compatibiliteit met ERC20-protocollen en een veilig proof-of-stake consensusmechanisme maken het een sterke speler in de cryptocurrency-ruimte. Met een groeiende acceptatie en partnerschappen zal het interessant zijn om te zien hoe het zich ontwikkelt en concurreert met andere projecten in het veld.

Bekijk onze website om op de hoogte te blijven van de voortgang van SatoshiChain Satoshichain.net

Christopher Kuntz — Mede-oprichter van SatoshiChain