SatoshiChain носи Bitcoin на DeFi; Го објавува датумот на лансирање на Mainnet и претстојните Airdrops

Сатоши синџир, блокчејн платформата што го носи Bitcoin на DeFi, објави дека нејзиниот Mainnet официјално ќе започне на 1-ви јуни 2023 година. Лансирањето претставува значајна пресвртница за SatoshiChain и неговата заедница, бидејќи им овозможува на корисниците целосно да ги користат карактеристиките и придобивките на блокчејнот, вклучително и децентрализирани апликации и паметни договори.

„Возбудени сме да го објавиме официјалниот датум на лансирање на SatoshiChain Mainnet“, рече Кристофер Кунц, ко-основач на SatoshiChain. „Нашиот тим неуморно работи на овој проект веќе подолго време, со намера да го премости јазот помеѓу синџирите на биткоин и EVM на начин кој не само што е брз и безбеден, туку и лесен за користење и прилагоден за развивачите во исто време.

SatoshiChain е дизајниран да овозможи брзи, безбедни и евтини трансакции додека поддржува низа случаи на употреба, вклучително и DeFi, игри, управување со синџирот на снабдување и многу повеќе, со сите трансакции, надоместоци за гас и паметни договори напојувани од премостениот БТК како токен за основниот слој. Mainnet ќе биде целосно компатибилен со блокчејнови компатибилни со EVM, овозможувајќи им на корисниците лесно да ги мигрираат своите децентрализирани апликации базирани на Ethereum на платформата SatoshiChain. Платформата, исто така, им обезбедува на корисниците пакет ресурси за да изградат и распоредат свои децентрализирани апликации.

Пред лансирањето на Mainnet, SatoshiChain го лансираше Стимулиран тест мрежа. Airdrop е начин да се награди заедницата за нивната поддршка и учество во развојот и тестирањето на ланецот. Корисниците кои учествуваа во процесот airdrop со завршување на различни задачи пред лансирањето на Mainnet ќе имаат право да добиваат $SC токени. Детали за поттикната тест мрежа и airdrop се достапни на веб-страницата на SatoshiChain и каналите на социјалните медиуми.

SatoshiChain's посветеноста за создавање децентрализирана иднина се рефлектира во нејзините напори да обезбеди сигурна и ефикасна блокчејн платформа која е достапна за секого со цел интероперабилност со повеќе синџири. Со првичното лансирање на Mainnet, SatoshiChain прави значаен чекор кон постигнување на оваа цел.

За SatoshiChain

Сатоши синџир е блокчејн платформа која овозможува брзи, безбедни и евтини трансакции додека поддржува децентрализирани апликации и паметни договори со премостен биткоин како токен на основниот слој. Платформата е целосно компатибилна со блокчејнови компатибилни со EVM, што им олеснува на корисниците да мигрираат децентрализирани апликации од други платформи. SatoshiChain е посветен на создавање на децентрализирана иднина преку обезбедување на сигурна и ефикасна блокчејн платформа која е достапна за секого.

За да дознаете повеќе за SatoshiChain и да се вклучите, посетете ја веб-страницата на https://satoshichain.net/.

За прашања во врска со медиумите, контактирајте:

Име: Кристофер Кунц

Е-пошта: info@satoshichain.net