Поврзување со тест мрежата SatoshiChain

SatoshiChain успешно го заврши своето најново ажурирање Omega Testnet. Ова ажурирање носи подобрена безбедност, стабилност и перформанси во околината на тест нет, што им го олеснува на програмерите да градат и тестираат децентрализирани апликации. Во оваа статија, ќе ве водиме низ процесот на поврзување со SatoshiChain Testnet и пристап до славината за тестирање за да добиете тест токени. Без разлика дали сте искусен развивач на блокчејн или штотуку почнувате, прочитајте за да научите како да започнете да градите на SatoshiChain.

Чекор 1: Инсталирање на Metamask

Metamask е популарна екстензија на прелистувачот што ви овозможува да комуницирате со мрежи базирани на EVM. За да инсталирате Metamask, следете ги овие чекори:

 • Одете на веб-страницата на Метамаск (https://metamask.io).
 • Кликнете на копчето „Земи метамаска за [Вашиот прелистувач]“.
 • Инсталирајте ја наставката во вашиот прелистувач.
 • Создадете нов паричник или увезете постоечки
 • Обезбедете го со силна лозинка и резервна фраза за семето. (Никогаш не давајте ја вашата семна фраза никому од која било причина)

Чекор 2: Поврзување со тест мрежата SatoshiChain

Откако ќе го инсталирате Metamask, можете да се поврзете со SatoshiChain Testnet. За да го направите ова, следете ги овие чекори:

 • Отворете Метамаска
 • Кликнете на трите точки во горниот десен агол
 • Кликнете на „Прилагодено RPC“.
 • Пополнете ги деталите за SatoshiChain Testnet на следниов начин:

Име на мрежата: SatoshiChain Testnet
RPC URL: https://rpc.satoshichain.io/
ИД на синџир: 5758
Симбол: SATS
Блокирај URL на Explorer: https://satoshiscan.io

Кликнете на „Зачувај“ за да се поврзете на тест мрежата.

Чекор 3: Добивање тест токени од славината

За да добиете тест токени за SatoshiChain Testnet, можете да ја користите веб-страницата за славини.

 • Одете на веб-страницата на славината (https://faucet.satoshichain.io)
 • Внесете ја адресата на вашиот паричник
 • Внесете ја Recaptcha
 • Кликнете на „Барање“ за да добиете тест токени
 • Почекајте неколку минути за да се појават токените во вашиот паричник на Metamask

Со овие чекори, можете лесно да се поврзете со SatoshiChain Testnet и да добиете тест токени за да започнете со градење и тестирање на вашите апликации. Тимот на SatoshiChain е посветен на обезбедување безбедна и стабилна средина за програмерите да градат децентрализирани апликации, а Omega Testnet е важен чекор во оваа насока.

Следејќи ги чекорите наведени во овој напис, можете лесно да се поврзете со тест мрежата користејќи Metamask и да пристапите до славината за да добиете тест токени.

За дополнителни информации и дискусија со заедницата, ве молиме проверете ја нашата веб-страница на https://satoshichain.net/