Bitcoinin seuraavan sukupolven tutkiminen

Tarkempi katsaus SatoshiChainiin, Stacksiin, Lightning Networkiin, Liquid Networkiin ja WBTC:hen

Kryptovaluutat ovat digitaalisia hyödykkeitä, jotka toimivat hajautetuissa verkoissa ja mahdollistavat turvalliset ja läpinäkyvät tapahtumat ilman välittäjiä. Kryptovaluuttojen käytön kasvaessa skaalautuvuushaasteita on noussut esiin, mikä viittaa verkon kykyyn käsitellä kasvavaa määrää transaktioita tehokkaasti. Decentralized Finance (DeFi) viittaa uuteen rahoitusjärjestelmään, joka on rakennettu blockchain-teknologialle ja tarjoaa pääsyn rahoituspalveluihin ilman perinteisten välittäjien vaatimuksia. Konsensusmekanismeja, kuten panoksen todistaminen ja työtodistus, käytetään kryptovaluuttatilassa tapahtumien validointiin ja verkon turvaamiseen.

Kryptovaluuttojen suosio ja monimuotoisuus on kasvanut nopeasti viime vuosina. Kaikesta digitaalisesta omaisuudesta Bitcoin on edelleen tunnetuin ja laajimmin käytetty. On kuitenkin ilmaantunut uusia projekteja, joiden tavoitteena on parantaa ja parantaa Bitcoinin suunnittelua, käsitellä skaalautuvuusongelmia, tarjota pääsy Decentralized Finance (DeFi) -sovelluksiin ja ratkaista joitakin Bitcoinin rajoituksia säilyttäen silti yhteensopivuus Bitcoin-verkon kanssa. Tässä artikkelissa tutkimme viittä näistä projekteista: SatoshiChain, Stacks, Lightning Network, Liquid Network ja WBTC sekä tutkimme niiden tarjontaa ja mahdollista vaikutusta kryptovaluutta-avaruuteen.

SatoshiChain:

 • Täydentää alkuperäistä Bitcoin-kryptovaluuttaa
 • Mahdollistaa pääsyn DeFi-sovelluksiin, mukaan lukien NFT:t, pelit ja dAppit, Bitcoin-yhteisössä
 • Yhteensopiva ERC20-protokollien kanssa
 • Tarjoaa nopeat ja tehokkaat tapahtumat 2 sekunnin lohkoajalla
 • Matalat transaktiomaksut, jotka maksetaan Satoshi'sissa, jotka on sidottu 1:1 Bitcoin Satoshiin kanssa
 • Käyttää turvallista panosten konsensusmekanismia turvallisuuden lisäämiseksi

Pinot:

 • Parantaa Bitcoinin skaalautuvuutta
 • Käyttää sivuketjua ja siirtotodistuskonsensusmekanismia nopeaan ja tehokkaaseen transaktioon
 • Käyttää työn todisteiden konsensusmekanismia turvallisuuden takaamiseksi, joka on vähemmän turvallinen kuin panoksen todistaminen

Salama:

 • Parantaa Bitcoinin skaalautuvuutta
 • Helpottaa välittömiä, ketjun ulkopuolisia tapahtumia maksukanavaverkon kautta
 • Käyttää työn todisteiden konsensusmekanismia turvallisuuden takaamiseksi, joka on vähemmän turvallinen kuin panoksen todistaminen

Nestemäinen verkko:

 • Tarjoaa nopeita, turvallisia ja luottamuksellisia tapahtumia Bitcoin-käyttäjille
 • Käyttää liittoutunutta sivuketjua nopeampiin tapahtumiin verrattuna Bitcoiniin
 • Vahvistaa tapahtumat luotettujen osallistujien liiton kautta panostodistuksen sijaan

WBTC:

 • Edustaa tiettyä määrää Bitcoinia, mikä helpottaa sen käyttöä DeFi-sovelluksissa
 • Ei tarjoa merkittäviä skaalautuvuuden parannuksia Bitcoiniin verrattuna
 • Sisältää riskin, joka liittyy tokenin pitämiseen sidottuna toiseen omaisuuteen

SatoshiChain on lohkoketjuprojekti, joka käsittelee alkuperäisen Bitcoinin kryptovaluutan rajoituksia. Se tarjoaa pääsyn DeFi-sovelluksiin, yhteensopivuuden ERC20-protokollien kanssa ja parannetun skaalautuvuuden. Kahden sekunnin estoajalla tapahtumat ovat nopeita ja tehokkaita, ja turvallinen panoskonsensusmekanismi lisää turvallisuutta. Lisäksi SatoshiChain tarjoaa pääsyn NFT:ihin, peleihin ja hajautettuihin sovelluksiin Bitcoin-yhteisössä.

Stacksilla on kasvava kehittäjäyhteisö, ja se julkaisi äskettäin verkkonsa, vaikka sitä ei ole vielä otettu laajalti käyttöön. Lightning Network on ollut livenä Bitcoin-verkossa muutaman vuoden, mutta sen käyttöönotto on ollut hidasta teknisten esteiden ja rajallisten käyttötapausten vuoksi. Useat suuret pörssit ja rahoituslaitokset ovat ottaneet vastaan ​​Liquid Networkin, mutta sen riippuvuus luotettujen osallistujien liitosta on herättänyt huolta keskittämisestä. WBTC:n suosio on kasvanut DeFi-alueella, sillä useat hajautetut pörssit listaavat sen kauppapariksi, mutta siihen liittyy silti sidotun merkin omistamiseen liittyvä riski.

Yhteenvetona, SatoshiChain erottuu kattavana ratkaisuna Bitcoin-yhteisölle. Sen yhdistelmä DeFi-ominaisuuksia, yhteensopivuus ERC20-protokollien kanssa ja turvallinen panoskonsensusmekanismi tekevät siitä vahvan toimijan kryptovaluutta-avaruudessa. Kasvavan hyväksynnän ja kumppanuuksien myötä on mielenkiintoista nähdä, miten se kehittyy ja kilpailee alan muiden hankkeiden kanssa.

Pysy ajan tasalla SatoshiChainin edistymisestä tutustumalla verkkosivustoomme Satoshichain.net

Christopher Kuntz - SatoshiChainin perustaja